Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Vsaka žrtev na cesti nepotrebna in odvečna

zavod-varna-pot-vizija-nic-zivimo-vizijo-nic-predavanje-sola-kolektiv-os-hinka-smrekarja (3)
PREDAVANJA ŽIVIMO VIZIJO NIČ ZA KOLEKTIVE

Izobraževanje otrok in mladostnikov o obnašanju v prometu je ključnega pomena za načrtovanje vizije človeku prijaznega življenjskega okolja. Kadar postane obnašanje, ki prispeva k varnejšemu prometu, v generaciji mladostnikov samoumevno, postane norma za naslednjo generacijo. Zato je aktivna, sistematična in konsistentna vzgoja otrok in mladostnikov za varno mobilnost na dolgi rok ključna za udejanjanje vizije človeku prijaznejšega prometa. Opolnomočenje vzgojno izobraževalnega kadra z vsebinami varne mobilnosti prinaša osebno rast samih zaposlenih, celovite in poglobljene medsebojne odnose med zaposlenimi in zavedanje pomena prenosa slednjih na otroke, mladostnike in starše.

Ob podpori SPV Mestne občine Ljubljana izvajamo predavanja Živimo Vizijo NIČ za kolektive vrtcev in šol. Te dni smo obiskali OŠ Poljane in OŠ Hinka Smrekarja.

IN KAJ SO POVEDALI?

G. Štaba nam je predstavil namen in cilje delovanja zavoda skozi lastno osebno izkušnjo in izkušnjo sodelavcev. Predavanje je bilo dinamično in čutilo se je, da g. Štaba trdno verjame v namen svojih prizadevanj. V nas je vzbudil razmišljanje, da je vsaka žrtev na cesti nepotrebna in odvečna. Prepričal nas je!


Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca pa vse do srednje šole. Programi, ko smo jih razvili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in drugih strokovnjakov, so ustrezno prilagojeni glede na starost udeležencev in njihove sposobnosti. Izvajamo pa jih po celi Sloveniji. Od leta 2007 smo v naše aktivnosti vključili že več kot 192.467 otrok in mladostnikov.

KDO SMO?

Zavod Varna pot je nevladna organizacija, ki že od leta 2007 v svojem osnovnem poslanstvu združuje posameznike, ki so jih posledice prometnih nesreč najhuje prizadele. Skupaj s somišljeniki in strokovnjaki z različnimi oblikami dela, kjer je najpomembnejši preventivno-izobraževalni sklop, združujemo aktivnosti za zmanjševanje števila umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah. Z letom 2017 smo tudi nosilec in promotor programa FEVR Živimo Vizijo NIČ, ter s tem še bolj zavezani k doseganju ciljev – 50% zmanjšanju najhujših posledic do 2030 in uresničitvi Vizije NIČ do 2050.

ZAKAJ VIZIJA NIČ?
PRIDRUŽITE SE NAM NA POTI K URESNIČEVANJU VIZIJE NIČ – VSAK OD NAS ŠTEJE

Related Posts

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.