Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Dan za spomine

jana_Dragica Kraljic2

Počasi a vztrajno korakamo v 2023. Želimo vam, da bo to leto polno ljubezni, topline in srčnih ljudi. Nečimrnosti pustimo v preteklem letu, naprej pa glejmo z optimizmom in navdihom.


V začetku novega leta se spominjamo preteklih trenutkov, ki so risali svetlo obzorje. Za te trenutke je zaslužna tudi naša podpornica, Dragica Kraljič. V reviji Jana ima svojo kolumno, v kateri je prostor našel tudi zapis ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč 2022.

»O tem sem premišljevala, ko sem poslušala življenjske preizkušnje ljudi, ki so izgubili del sebe, ko je na cesti ostalo življenje njihovih sestra, mož, otrok … In kako so potem na novo sestavljali življenje. Bolečine, ki ne bi vsaj malo skrčila srca ob spominu nanje, ni mogoče pozabiti, vendar je mogoče z njo živeti. Če ne zaradi drugega, zato, da tisti za mavrico še vedno živijo. Vsaj v spominu drugega človeka.«

Dragica Kraljič

Related Posts

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.