ČNČV 17-18 dec (7)

02 Dec: Čista nula na prazničnih ulicah po slovenskih mestih

V času veselega decembra si želimo, da doživite številne skupne radostne, vesele in zabavne trenutke. Da bodo vaše poti in udeležba v prometu varna, lahko pri naših moderatorjih Čista nula, čista vest preverite, ali je kak kozarček le preveč in sprejmete najboljšo odločitev: izberite javni prevoz, naročite taksi, prosite za prevoz treznega prijatelja ali starše. Naj vas zapeljejo trezni. Prispevajte svoj delež k uresničevanju Vizije NIČ – vsak od nas šteje.

24urcom 30112022

30 Nov: Ali zmoremo razen posnetkov DARS-a, posneti tudi izjave in sankcije neodgovornih voznikov?

Dars je na družbenem omrežju objavil posnetke nepremišljenih voznikov v prometu, ki bi se lahko kmalu končali tragično. Tako kot številni, se tudi mi sprašujemo, kaj sledi tovrstnim posnetkom v vsakdanjiku? Če vozimo vozilo na avtomobilski cesti brez vinjete, naše vozilo kamere zaznajo in sledi kazen. Lepo in prav, kajne, saj živimo v urejeni državi. V tej isti državi nas neodgovorni vozniki ogrožajo. Njih in njihovih vozil “kamere” ne zaznajo s tehniko višje resolucije, ki bi policiji ali drugim organom omogočili izdajo kazni, ali pač?

spomenik-1

16 Nov: Obeležitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč ob Osrednjem spomeniku

Tretjo nedeljo v novembru obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Slogan za celotno desetletje se glasi SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO, UKREPAJMO. V letošnjem letu bomo nagovarjali k pozitivnemu pogledu na življenje skozi prizmo DOSTOJANSTVA, PRAVICE, UPANJA, SPOŠTOVANJA, SPOMINA, SOLIDARNOSTI, REŠEVANJA ŽIVLJENJ, MEDSEBOJNE POMOČI, UKREPANJA. Tudi tokrat bomo na Zavodu Varna pot, šestnajstič zapovrstjo, Dan obeležili s poklonom ob spomeniku žrtvam prometnih nesreč in slovesno prireditvijo v Mestni hiši v Ljubljani. V četrtek, 17. novembra, ob 11. uri bo potekala obeležitev ob Osrednjem spomeniku žrtvam prometnih nesreč na Novih Žalah, kjer bo položen spominski venec.