Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Javna pobuda za spremembo zakonodaje na področju alkohola v cestnem prometu poslana ministrici za infrastrukturo

Danes smo z Zavoda Varna pot ministrici za infrastrukturo mag. Alenki Bratušek poslali dopis Alkohol in druge prepovedane substance v cestnem prometu, sekundarni ali primarni vzrok za nastanek prometnih nesreč. Gre za javno pobudo za spremembo zakonodaje na tem področju.


Obvestilo medijem ob pozivu in sam dopis ministrici za infrastrukturo objavljamo v celoti.

Ozadje:

Nedavna huda prometna nesreča v Mariboru, kjer je domnevno pijani voznik zbil mlado nosečnico v naselju na zaznamovanem prehodu za pešce in, ki je zahtevala dve mladi življenji, je pretresla slovensko javnost. Pristojni organi so pred tem izvedli določene analize, ki dokazujejo celovito problematiko alkohola in drugih prepovedanih substanc na slovenskih cestah. Kot mednarodna in domača organizacija, ki združuje ljudi, ki so jih posledice prometnih nesreč najhuje prizadele, se čutimo poklicane, da pristojno ministrico pozovemo k preučitvi dosedanje zakonodaje in spodbudi k izvedbi učinkovitejših ukrepov, ki so doma ali v tujini že poznani in prinašajo pozitivne rezultate. Prihajajoči dnevi bodo zaznamovani s praznovanjem Martinovega in s tem bojaznijo, da alkohol lahko povzroči še več tragičnih posledic.

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.