Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Z otroki ob boku Vizije NIČ, recept še za ostale starostne skupine?

otroci Ju3 na cesti

Evropski Svet za varnost prometa je podal poročilo na področju varnosti otrok, iz katerega je razvidno, da Slovenija zna in zmore biti v skupini tistih, ki so vzor za višjo stopnjo varnosti na cestah.

Vir: ETSC.

To je nedvomno rezultat desetletnega sistematičnega dela vzgoje in izobraževanj v vrtcih, šolah, zakonskih določil zavarovanja najšibkejših v prometu, politične podpore pri zagotavljanju varnih šolskih poti, organiziranih prevozih otrok, številnih programih različnih organizacij, predvsem pa nesebičnega sodelovanja vseh deležnikov, ki pri tem sodelujemo.

Torej vzorec in recept uspeha je, le da ga moramo prenesti še na ostale starostne skupine. Lep dan bo, ko se bo Slovenija znašla med najvarnejšimi državami s stabilnim trendom v smeri Vizije NIČ.

Poročilo ETSC še navaja: »Države z dobrimi trendi na področju prometne varnosti otrok imajo tudi sicer dobro prometno varnost, s celostnimi in vključujočimi pristopi za vse deležnike.« Pogled na naše mesto na dnu lestvice držav z (ne)napredkom v zadnjih 10letih pa žal ni spodbuden …

Vir: ETSC.
Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.