Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Ali zmoremo razen posnetkov DARS-a, posneti tudi izjave in sankcije neodgovornih voznikov?

24urcom 30112022

Spletni medij 24ur.com poroča:

Tako kot številni, se tudi mi sprašujemo, kaj sledi tovrstnim posnetkom v vsakdanjiku? Če vozimo vozilo na avtomobilski cesti brez vinjete, naše vozilo kamere zaznajo in sledi kazen. Lepo in prav, kajne, saj živimo v urejeni državi. V tej isti državi nas neodgovorni vozniki ogrožajo. Njih in njihovih vozil “kamere” ne zaznajo s tehniko višje resolucije, ki bi policiji ali drugim organom omogočili izdajo kazni, ali pač?

V sodobnem času umetne inteligence bi ob dobri volji določenih organov lahko “uparili” posnetek registrske tablice iz vinjetnega sistema ter nadzornih kamer in tako prišli so neodgovornih voznikov. Seveda je to pravni izziv, ki pa ga lahko v civilizirani družbi rešimo, kajne?

Kdo je tisti, ki v družbi razume vrednost vinjete nad življenjem? DARS, Ministrstvo za finance, Ministrstvo za infrastrukturo, Policija, Agencija za varnost prometa, Vlada Republike Slovenije?

No kakorkoli, še en izziv družbe na poti k sistemski ureditvi pravnega sveta v vsakdanjem življenju na poti k Viziji NIČ:

Related Posts

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.