Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Nacionalni posvet mladinskega sektorja

Posvet mladinskega sektorja_22112022 (4)

Danes je v Pionirskem domu v Ljubljani potekal Nacionalni posvet mladinskega sektorja ”Krojimo mladinski sektor”, katerega se je v imenu Zavoda Varna pot udeležila Pia Golob, projektni vodja.

Na posvetu so bili prisotni predstavniki mladinskih centrov, Skavti, nevladne organizacije, društva in druge mladinske organizacije, ki so v tematskih skupinah razpravljali o mladinskem delu. Posveta sta se udeležila in zbrane nagovorila tudi minister za izobraževanje in šport, dr. Igor Papič in v.d. direktorice URSM, mag. Tina Kosi.

Mladinsko delo je poslanstvo in vizija. Je eden izmed ključnih delov oblikovanja mladih, njihovih vrednot, stališč in socialnih veščin ter kot tak nepogrešljiv del neformalnega izobraževanja. Mladinske organizacije se moramo med seboj podpirati in več sodelovati, saj je le tako uspeh vseh zagotovljen. Rešitve moramo iskati v novih pristopih in inovacijah ter se ves čas prilagajati z novimi kompetencami.

Zavod Varna pot sloni na delu z mladimi, kjer jih opolnomočimo za soustvarjanje varne mobilnosti. Znanje in izkušnje skupaj predajamo naprej in tako skupaj sledimo ciljem Vizije NIČ.

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.