Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Generalna skupščina EuroRAP

zavod-varna-pot-eurorap-program-generalna-skupscina-prometna-varnost-v-evropi-in-po-svetu

EuroRAP, v katerega je vključeno 33 držav Evrope, ima 68 članic in 1716 sodelujočih organizacij, je organiziralo generalno skupščino na daljavo. Ta je potekala v okviru predstavitve novosti, programov in projektov, tako tekočih kot tudi teh, ki se bodo odvijali v prihodnosti, sprejetjem proračuna in programa do 2024.

Zahvala je bila izražena tudi dolgoletnemu direktorju EuroRAP Ferry Smithu (Anwb-NL), ki se je upokojil in je zaznamoval več desetletno aktivnost programa v EU in globalno. Kot je izpostavil že na seji upravnega odbora tudi njen član Robert Štaba, je pomembno članom in javnosti sporočiti “kakšen je prispevek EuroRAP programov k EU varnosti cestnega prometa in ohranitvi zdravja in življenj,” ki se nedvomno zrcali skozi 1.287.103 km analiziranih cest po metodologiji RiskMap in  176.518 km po StarMap.

“Eno in drugo lahko da nacionalnim agencijam, odločevalcem in uporabnikom zelo čisto sliko po kako varnih cestah se vozimo, kje so izzivi, kaj in za koliko denarja lahko spremenimo ceste v varnejše in koliko poškodovanih ali življenj lahko prihranimo. To pa je že merljiv podatek, ki šteje tako za celotno EU, posamezno državo, občino, posameznika,”

je zaključil Štaba.

Related Posts

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.