Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Na konferenci WDoR na Malti

18. in 19. novembra 2018 je na Malti potekala tradicionalna konferenca, ki je izpostavila cilje in aktivnosti ob letošnjem Svetovnem dnevu žrtev prometnih nesreč (WDoR). Dogodek so soorganizirali Svetovna zdravstvena organizacija (WHO), Evropsko združenje žrtev prometnih nesreč (FEVR), organizacija Mladi za varnost v prometu (Youth for Road Safety – YOURS) in sklad Tara Malou Licari (Tara Malou Licari Fund).

Na panelu o nujni večji slišanosti žrtev prometnih nesreč, ki ga je vodil Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot in podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč, je Kaja Kobal, članica in ambasadorka skupine mladih žrtev prometnih nesreč (FEVR Young), spregovorila o nesreči, ki ji je tragično vzela očeta.

Ob robu konference se je Robert Štaba srečal z Jeanom Todtom, posebnim odposlancem za varnost v cestnem prometu pri Združenih narodih. Srečanje je potekalo na temo We live Vision zero (Živimo Vizijo nič).

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.