Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Na Švedskem poteka Tretja globalna ministrska konferenca o varni mobilnosti

Med 19. in 20. februarjem v Stockholmu na Švedskem poteka Tretja globalna ministrska konferenca o varni mobilnosti. Tema konference je doseganje globalnih ciljev do leta 2030. Dogodka, ki ga sofinancira Svetovna zdravstvena organizacija, se bodo udeležile delegacije na najvišji vladni ravni iz več kot 100-ih držav. Na konferenci bodo sodelovali tudi predstavniki industrije in mednarodnih raziskovalnih institucij in organizacij. Delegati bodo delili uspešne prakse implementacije Zaveze ob Desetletju akcij za večjo varnost v prometu 2011 – 2020 (Global Plan for the Decade of Action for Road Safety 2011–2020), začrtali prihodnjo smer za svetovno varnost na cestah do leta 2030 in naprej ter pospešili aktivnosti preizkušenih strategij za reševanje življenj.

V imenu Zavoda Varna pot se konference udeležuje mlada ambasadorka Kaja Kobal. Zavod Varna pot je podpisnica in aktivna članica Zaveze ob Desetletju akcij za večjo varnost v prometu 2011 – 2020.

Program konference je zelo raznolik in bo nedvomno predstavljal prelomnico bodočim aktivnostim na področju varne mobilnosti. Na konferenci sodeluje tudi bivša EU komisarka za promet mag. Violeta Bulc, ki je poleg ministrske konference na Malti in spodbujanja držav in organizacij za umestitev Vizije NIČ v svoje programe, prispevala pomemben sistemski in oseben del k politikam za zmanjševanje najhujših posledic na evropskih cestah.

V okviru konference je v imenu programa iRAP izvršna direktorica EuroRAP Lina Konstantinopoulou švedskemu ministru za promet Tomasu Enerothu podelila mednarodno priznanje za inovativno rešitev (2+1).

EuroRAP je mednarodno neprofitno združenje nacionalnih in regionalnih upravljavcev cest, avtomobilskih klubov, nevladnih organizacij za varnost v cestnem prometu ter različnih raziskovalcev in strokovnjakov. Združenje podpira aktivnosti v 27 evropskih državah, v okviru krovnega združenja iRAP pa v več kot 100 državah po svetu. V Sloveniji od leta 2008 dalje AMZS aktivno izvaja postopke evropsko primerljivega neodvisnega ocenjevanja cest EuroRAP. Član upravnega odbora je drugi mandat tudi Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot in podpredsednik FEVR.

Leave a comment

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.