Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Policija predlaga inšpekcijske postopke zoper lokale, ki so mladim točili alkohol – naš komentar

Po hudi julijski prometni nesreči, v kateri je umrl 25-letnik, še štirje mladi pa so bili poškodovani, je policija na tržni inšpektorat podala predlog za uvedbo postopkov zoper lokale, za katere so ugotovili, da so točili alkoholne pijače mladoletnim ter poslovali izven določenega obratovalnega časa. Več.

Komentar Zavoda Varna pot: Za uresničevaje Vizije nič bomo, tako posamezniki kot tudi družba, morali poskrbeti in opozoriti na lokale, kjer se toči alkohol mladoletnim in alkoholiziranim gostom … gre za soodgovornost pri varovanju zdravja in življenj. Po tragičnih dogodkih je žal tak korak potreben, vendar prepozen. Del odgovornosti brez sramu lahko na moralni ravni pripisemo tudi neodgovornim lastnikom lokala, dobiček nekaj pijač ne odtehta posledic, ali pač?

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.