Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Korak več k uresničevanju Vizije NIČ na območju Ljubljane

MOL Wolt Glovo novicesvet24

Na področju varne mobilnosti je glede na množičnost deležnikov tudi veliko izzivov. Če odmislimo logistiko, oblike mobilnosti in se osredotočimo zgolj na varnost pa je poleg števila udeležencev pomemben tudi vidik infrastrukture, pravil, upravljanja, nadzora in nenazadnje obnašanja in ravnanja slehernega izmed nas. In prav mi, v vlogi pešca, kolesarja, voznika ali odgovornega v nekem sistemu zelo radi najdemo izgovore v: ”to se ne da”, “to ni skladno s trenutno zakonodajo”, “na to nimam vpliva” ipd.

Obstajajo pa tudi posamezniki, ki teh izgovorov ne sprejemajo in si želijo ustvariti pogoje in sistem, ki bo spoštljiv in varen, predvsem pa, ko bo izzivu, ki ga večina od nas pozna, kos.

In primer, ko se na izziv številnih od nas primerno odzovejo tisti odgovorni v podjetju in lokalni skupnosti, se najde tudi izviren predlog rešitve.

Hvala MO Ljubljana in podjetjema Glovo ter Wolt za korak izven obstoječih “okvirjev” in dodatnemu prispevku Vizije NIČ.

NOVINARSKA KONFERENCA na voljo za ogled tukaj.

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.