Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Veseli dan prostovoljstva 2024

Veseli dan prostovoljstva 23052024

V veliko čast nam je bilo sodelovati pri letošnjem Veselem dnevu prostovoljstva, ki je potekal v središču Mestne občina Ljubljana. Hvala Slovenski filantropiji za povabilo k soustvarjanju tega pomembnega dogodka!

Na Prešernovem trgu smo na naši stojnici predstavili naše poslanstvo in delo, ki ga soustvarjajo tudi prostovoljci. Iz srca smo hvaležni vsem prostovoljcem, saj brez njih ne bi bili to, kar smo!

Najmlajši so krepili grafomotoriko in preko vaj spoznavali osnovna pravila odgovornega vedenja kot pešci, sopotniki v avtu in kolesarji. Šolarji so se lahko preizkusili v interaktivnem kvizu, kjer so krepili in usvajali znanje o prometnih predpisih. Kdor je želel, pa si je nadel ‘pijana očala’ in se ob preprosti hoji po črti prepričal, kako zelo nevarno je vključevanje v promet pod vplivom alkohola, ne glede na vlogo, ki jo imamo – pešec, voznik, kolesar, voznik e-skiroja, …

Predstavilo se je 85 organizacij, ki delujejo na raznolikih področjih prostovoljstva, sodelovalo je okoli 400 prostovoljcev, dogodek pa je obiskalo 2.500 obiskovalcev.


VABLJENI K OGLEDU NAŠE PROGRAMSKE BROŠURE

Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke od vrtca pa vse do srednje šole. Programi, ko smo jih razvili ob pomoči visoko usposobljenih pedagogov, psihologov in drugih strokovnjakov, so ustrezno prilagojeni glede na starost udeležencev in njihove sposobnosti. Izvajamo pa jih po celi Sloveniji. Od leta 2007 smo v naše aktivnosti vključili že več kot 201.050 otrok in mladostnikov.

Related Posts

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.