Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Spletna delavnica Varnost v cestnem prometu za vse

zavod-varna-pot-evropska-listina-o-varnosti-v-cestnem-prometu-webinar
EVROPSKA LISTINA O VARNOSTI V CESTNEM PROMETU – SPLETNA DELAVNICA VARNOST V CESTNEM PROMETU ZA VSE

Vsak udeleženec v prometu bi se moral med na svoji poti počutiti varnega. Na žalost za številne ranljive udeležence v prometu v Evropi še vedno ni tako in njihove potrebe so včasih še vedno spregledane s strani organizacij in oblikovalcev politik.

Kot člani Evropske listina o varnosti v cestnem prometu se danes udeležujemo spletne delavnice z naslovom Varnost v cestnem prometu za vse. Listina bo tem skupinam ponudila platformo za boljše razumevanje izzivov, s katerimi se soočajo, in kako lahko vsi člani Listine sodelujejo pri izboljšanju varnosti ranljivih udeležencev prek najboljših praks.

Predstavljene bodo sledeče tematike:

  • udeleženci v prometu z omejeno mobilnostjo
  • izobraževanje udeležencev v prometu z motnjami v duševnem razvoju o varnosti v cestnem prometu
  • vpliv neenakosti spolov na varnost v cestnem prometu
  • vožnja skupaj s pešci in kolesarji
  • starejši na cesti

EVROPSKA LISTINA O VARNOSTI V CESTNEM PROMETU

Evropska listina o varnosti v cestnem prometu, ki jo vodi Evropska komisija, je največja platforma civilne družbe o varnosti v cestnem prometu. Do danes se je listini zavezalo več kot 4000 javnih in zasebnih subjektov ter izvedlo ukrepe in pobude za varnost v cestnem prometu, namenjene njihovim članom, zaposlenim in preostali civilni družbi. Ti različni subjekti skupaj tvorijo skupnost, v kateri lahko člani delijo svoje strokovno znanje in dejanja ter se navdihujejo in se učijo drug od drugega.

Poslanstvo Evropske listine o varnosti v cestnem prometu je zdaj še naprej spodbujati, pospeševati in širiti to skupnost s končno vizijo zmanjšanja števila smrti in hudih poškodb za 50 % med letoma 2020 in 2030 ter brez smrtnih žrtev in resnih poškodb na cestah v EU do leta 2050.

VIZIJA NIČ

Related Posts

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.