Zavod Varna pot Linhartova 51, 1000 Ljubljana

Kultura vožnje – vsak ima svoj prispevek

robert-staba-zavod-varna-pot-kultura-voznje-statistika-strpnost-alkohol-hitrost

Predvsem pa bi morali postaviti jasno ločnico, kaj je v naši družbi sprejemljivo in kaj ne. Mobilnost namreč pomeni biti živ in zdrav; prvo zase, kot tudi za naše najdražje, podjetje, lokalno skupnost in v bistvu za celotno družbo. Če bo vsak od nas v svoji vlogi v družbi odigral svoje poslanstvo in dal svoj prispevek, bomo v naslednjih petih letih lahko tudi top 5 država v EU na področju varne mobilnosti.

je Robert Štaba izpostavil v nedavnem pogovoru za Žurnal24.

V lanskem letu so policisti obravnavali 18.714 prometnih nesreč, skoraj 1700 več kot leta 2021. Slovenskim voznikom primanjkuje predvsem razumevanja odgovornosti, ki jo imamo do sebe in drugih.

Imamo prečudovito domovino, relativno visok standard, solidne ceste in vozila, nas je le dva milijona, pa se ne moremo uvrstiti med najboljših pet držav znotraj Evropske unije na področju varne mobilnosti.

je kritičen Robert Štaba.

Le s skupnim sodelovanjem in prispevkom slehernega posameznika lahko udejanjimo cilj Vizije NIČ.

Celoten prispevek si lahko preberete na povezavi.

Related Posts

Privacy Preferences
Ko obiščete našo spletno stran, lahko prek vašega brskalnika shranjujemo podatke iz določenih storitev, običajno v obliki piškotkov. Tu lahko spremenite svoje nastavitve zasebnosti. Upoštevajte, da lahko blokiranje nekaterih vrst piškotkov vpliva na vašo izkušnjo na naši spletni strani in storitvah, ki jih ponujamo.